Gode råd til dig, der er i familie med en, der drikker

Familier glider ofte fra hinanden, når alkohol er kommet til at fylde for meget. Men vi kan hjælpe jer til et bedre familieliv med tryghed og nærhed for alle. Vi tilbyder rådgivning, der giver gode resultater for hele familien. Du er velkommen til at kontakte os som pårørende, hvis I bor i Lolland eller Guldborgsund Kommune.  Læs om vores gratis og anonyme rådgivning.

 
 
 

Sæt grænser

Mærk efter hvordan du har det og sig det højt til din partner eller familie. Øv dig i at stå fast på dine grænser. Det er aldrig for sent at sige fra – heller ikke hvis du først senere er blevet opmærksom på, at noget ikke er i orden. Er det for svært at sige til din pårørende, der drikker, så prøv at skrive det eller optage det på din telefon.

Tal med andre

Det kan være meget ensomt at være tæt på en, der drikker. Tal med nogen om det, du oplever. Hvis du ikke ved, hvem du skal tale med, er du velkommen til at kontakte Familie og Alkohol. Vi er her for det samme.

Tal med den der drikker

Tal også om det, der er svært. Beskriv det du ser og oplever og fortæl, hvad du har behov for. Tal i jeg-sprog og hold fokus på dine følelser og behov.

Fortæl hvad du føler

Når du italesætter et problem med alkohol, er det vigtigt, at du ikke er fordømmende. Fortæl i stedet, hvad du føler og har behov for, fx. at du savner vedkommende, savner nærværet, og at det gør dig ked af det.

Giv dig selv fri

I mange familier, hvor alkohol fylder, bliver alkohol meget styrende. Det kan føles som om, det hele handler om, hvorvidt det er en god eller en dårlig dag. Det er vigtigt, at du skaber dig selv et frirum og prioriterer at lave noget, der er vigtigt for dig.